2012-04-28 86 浏览
Milkissimo 系一间黎自日本北海道函馆o既雪糕店2010年7月o系尖沙咀开设首间雪糕店,呢半年o系奥海城及九龙湾港铁站都设有分店尖沙咀分店位于 THE ONE 商场四楼,由于雪糕有特色,最初开o既时候好多人帮衬,曾于2010年8月获得 OpenRice 每月好评餐厅十强装修用上银色雪花图案,落地玻璃与店内白色主题十分配合,令人感觉舒服店内摆设格调华丽,大家品尝雪糕之余仲可以有视觉o既享受Milkissimo 雪糕好似意大利雪糕 Gelato,不过佢地o既卖点系用左北海道牛奶做材料意大利雪糕发源地,与盛产顶级上质牛奶发源地北海道函馆,同样位于北纬41度,两个地方交融形成最矜贵o既意大利雪糕Milkissimo 有超过 60 款北海道牛奶鲜制 Low Fat Gelato,随著唔同季节唔定时更新提供雪糕店每日轮流供应廿几款味道,不过我地当晚去到o既时候,好多款式已经售罄,幸好我想试o既几款特式味道仲有得卖THE ONE 商场四楼全部都系食肆,之前有好多间餐厅都做过团购优惠,好似 Sprout Organic and Natural Café,金牌小龙,铃木珈啡馆及 Cowboy S
Milkissimo 系一间黎自日本北海道函馆o既雪糕店

店内摆设格调华丽,大家品尝雪糕之余仲可以有视觉o既享受

,幸好我想试o既几款特式味道仲有得卖
THE ONE 商场四楼全部都系食肆,之前有好多间餐厅都做过团购优惠,好似 Sprout Organic and Natural Café,金牌小龙,铃木珈啡馆及 Cowboy Seven

早前o系网站见到有 Milkissimo o既团购优惠,就用每张$15 o既价钱买左三张雪糕 coupon,每张 coupon 可以当$30 用,每人每次最多可以用两张 coupon

今次优惠适用于全部三间分店,我地买 coupon 时唔驶事先选定享用优惠o既分店,只要拎住 coupon 去到边间分店都可以用,十分方便
近日雪糕店有团购优惠,不过雪糕价钱系低过之前,若果大家睇返以前o既收费,而家o既价钱系买到较大杯o既雪糕

美少女店员服务亲切友善,随时欢迎大家试食,不过我地冇试味就各自选左三款味道

店员整好杯雪糕后,会特别提示我地分辨唔同雪糕味道,呢种服务态度o系其他雪糕店未遇过,实在值得一赞
我地一杯要左北海道花梨,有机南瓜同埋沙巴翁,另一杯要左香芒皇,鲜木莓同埋沙巴翁
本人杯雪糕要左三款出面少有o既特式口味,就系北海道花梨,有机南瓜同埋沙巴翁

有机南瓜唔太甜,南瓜味唔造作,除左奶香,仲有清新o既甜香

沙巴翁o既 Rum 酒味好重

北海道花梨自然清爽,梨味新鲜纯正,一入口就清甜透心
BabyBamboo 支持者o个杯要左香芒皇,鲜木莓同埋沙巴翁

香芒皇味道较甜,芒果味唔重

鲜木莓即系 Raspberry,色泽浅红,呢款味道几酸,令人开胃

JUMBO (210G) 可以选三款味道,用大纸杯装,唔系用的骰o既杯

唔好睇个杯仔细细,店员o系杯内将o的雪糕整到好实,再整成尖尖地高高地,我地食左差不多半个钟先食完杯雪糕

当晚冇乜人用团购优惠,好多人都只系买细杯装,佢地见到我地食紧大杯装都投以好奇o既目光
呢间雪糕店除左有 Gelato 雪糕,仲供应心太软,亦有多款饮品可供选择,若果购买雪糕,仲可以优惠价钱购买饮品

今次呢个优惠十分抵食,每人$22.5 就可以试到大杯装o既三款美味顶级牛奶 Gelato 意大利雪糕

若果日后再有团购优惠应该会再买,到时可以试下其他特式o既味道

呢间雪糕店值得推介,大家日后有机会可以一试
题外话/补充资料: 今次团购优惠系每人每次可以用两张 coupon,若果用一张 coupon (当$30用) 只可以买到一杯 SMALL (90G) 有人认为无论买任何大细杯装o既雪糕都只可以用一张 coupon,若果买大杯装就要额外补钱,除非买两杯细杯装就可以用两张 coupon 亦有好多人关注可唔可以两个人用三张 coupon 买两杯 JUMBO (210G),若果只可以用两张 coupon 买两杯 SMALL (90G) 实在好唔化算 呢个优惠系取巧抑或系大家要求多左,引起激烈讨论 无论如何,美少女店员俾我地两个人用三张 coupon,买到两杯 JUMBO (210G) 雪糕 (每杯原价$45,可选1-3种口味),唔驶额外补钱 究竟系一场误会,抑或系机关算尽?! 好奇怪我地当晚食完雪糕返屋企上网又见到个优惠俾大家用三张 coupon 买两杯 JUMBO (210G),若果雪糕店与团购网站一早搞清楚个条款,相信 coupon 会更快售罄喔!
2012-04-20
$22.5 (其他)
用餐优惠
团购