好耐之前食过一次士多啤梨西瓜蛋糕之后,我耐唔耐就好挂住,好想食多次!唔觉唔觉原来开咗2间分店系可以食主食嘅,一间系将军澳而另一间系铜锣湾😍有lifetastic嘅经典蓝金色,我都系第一次入去食正餐🤣之前都净系食cake!不过原来晚餐都几抵,特别系叫完正餐半价就有蛋糕食啦!柚子柠檬汁菠萝沙律 $98好colourful!!见到个人都好开心,好开胃!有羽衣甘蓝,沙律菜,茄仔,菠萝粒,同烟三文鱼!好丰富‼️个汁好refreshing👍🏼偏酸,但系又有柚子甜味,好令人深刻!炭烧安格斯封门柳 $198有大约5块封门柳,啱啱好5成熟😆入面好粉嫩,好松软!再撘店家自己调配嘅汁,再突显个牛味配菜亦都好多,又有薯蓉,够哂!略略觉得定价偏高,如果多旧封门柳就好🤤卡邦尼意粉 $108定价正常,意粉软硬适中,个酱食到尾都唔会好heavy🤭有几粒烟肉,都几肥美!中规中矩😆到今晚最期待嘅蛋糕士多啤梨西瓜蛋糕( +$39)劲抵食😍本身要接近$80!!食落去我最钟意系佢啲cream,系有玫瑰味cream🤤再配上杏仁饼底,有粒粒口感,成个感觉真系好幸福🥹香甜中有淡淡玫瑰花香,好特别!!黑芝麻麻糬蛋糕 (+ $29)Thi

柚子柠檬汁菠萝沙律 $98

炭烧安格斯封门柳 $198

卡邦尼意粉 $108

到今晚最期待嘅蛋糕
士多啤梨西瓜蛋糕( +$39)

黑芝麻麻糬蛋糕 (+ $29)
This one surprises me! Unexpectedly地好食,劲浓黑芝麻味,系食到沙沙嘅芝麻感!不过麻糬份量唔多,唔够喉🤣但系佢都够好食,会encore!

===================

LIFETASTIC BISTRO (PopCorn 1) (将军澳)
将军澳唐贤街9号PopCorn 1地下G19号舖

===================