2023-05-15
约咗个朋友食晚饭,由佢推荐咗几间半价餐厅拣咗依间位于旺角市中心评价最高嘅意大利餐厅由于半价优惠,所以不能同时间享受店内其他套餐优惠加入在已经由侍应送上餐前香草面包,配以橄榄油同香醋,面包松软可口,香草味浓郁,单吃已经好好吃🤤,反而我唔太欣赏配搭醋同埋橄榄油嘅味道‼️招牌拼盘,应该系炸物拼盘,入边有2只软壳蟹、鱿鱼同埋芝士薯条炸物热辣辣,香脆可口最啱配以啤酒,唔会唔好吃,惊喜系入面仲有炸嘅蔬菜(红椒同脆肉瓜),第一次吃炸蔬菜,多汁,正‼️另外嗌咗个千层面,可惜唔记得影相去味道中规中矩,份量足以两个女仔食‼️当初拣呢间餐厅就系比Signature Tiramisù 吸引左我系劲钟意吃宜只义大利提拉米苏芝士蛋糕如果餐牌有得拣我都一定会嗌个种不过可惜,今次嘅蛋糕无惊艳嘅感觉,觉得就试过一次就可以,蛋糕手指饼浸得太淋又欠咗啲啲酒味,可以话系入口即化。cream cheese尚算软滑 甜丝丝的奶油丝毫不滑腻 合格
拣咗依间位于旺角市中心评价最高嘅意大利餐厅
由于半价优惠,所以不能同时间享受店内其他套餐优惠
‼️另外嗌咗个千层面,可惜唔记得影相去
味道中规中矩,份量足以两个女仔食
我系劲钟意吃宜只义大利提拉米苏芝士蛋糕
如果餐牌有得拣我都一定会嗌个种