今次系第一次去Popinjays试tea buffet, 一入到黎职员就带我去窗口位, 有半山山景可以慢慢欣赏(虽然个日天气麻麻)跟住职员好快就同我落order, 提醒我可以开始攞野食; 真系好多款😆 而且因为同Christian Louboutin做crossover, 大部分以红色为主; 我拣左一杯衬托主题既cocktail “Loubiworld” , 味道酸酸甜甜, 充满果香至于朱古力scone都ok;咸点整体一般, 尤其”烟三文鱼牛角包” (Smoked Salmon Croissant)唔够香脆”风干火腿法包” (Iberico Ham Baguette)反而比较突出;甜点最多款拣, 但整体偏甜; “士多啤梨云呢拿卷蛋” (Strawberry Vanilla Cream Roll) 质地同味道唔错; 而 “黑森林蛋糕” (Black Forest Chocolate Tart) 最有惊喜, 车厘子份量好多又好食(不过我拎个阵个蛋糕已经冧左, 所以冇影)职员态度算主动, 野食整体中规中矩, 不过环境够开扬, 而且胜在有靓山景睇👌🏻希望下次再黎会有改善啦~
(虽然个日天气麻麻)

至于朱古力scone都ok;
Popinjays 联乘Christian Louboutin Beauty下午茶盛宴

(不过我拎个阵个蛋糕已经冧左, 所以冇影)

2022-08-11
用餐优惠