2024-07-18
估唔到中环半山附近有咁正咁高质嘅cafe。。经过门口嘅时侯发现已经有一堆人系到排紧队。本身都想试下而间cafe好耐所以平时唔钟意排队嘅我都硬著头皮排落去!我就嗌左个Crispy Gee,黎到嘅时侯令我好惊讶,实物睇个炸鸡扒原来咁厚咁大份,差唔多手掌咁大嘅鸡扒。下面配一块sourdough bread 同牛油果,上面就有一个水波蛋,切开佢等d蛋黄汁流落去外脆内软嘅鸡扒,除左视觉之外味蕾上亦都受到10000点冲激!!成件事好夹咬落口亦都超级正,令我一口接著一口我朋友就嗌左个Good Day 3.0,佢就类似出面cafe卖嘅 all day breakfast咁,但而份个感觉就比较澎湃同丰富得多。每样items嘅调味都做得啱啱好,唔会抢左各自嘅风头。旁边仲有半个牛油果同 lemon 俾你自己配埋 salad 一齐食,可以自由配搭。因为食嘅时侯系圣诞节日子附近,所以有而杯比较特别嘅 matcha饮品。杯牛奶入面摆左个用抹茶整嘅圣诞榭造型冰块,可以keep住杯牛奶冻之余又唔会沟淡左成杯饮品。配埋佢个杯要自己倒落去嘅手打抹茶落去,成件事仪式感满满。饮落口好正,味道啱啱好唔会太甜而且饮到抹茶个种苦苦
Crispy Gee
Good Day 3.0
配埋佢个杯要自己倒落去嘅手打抹茶落去,成件事仪式感满满。
饮落口好正,味道啱啱好唔会太甜而且饮到抹茶个种苦苦地嘅味道,配住炸鸡食非常解腻!!