2016-07-23 1712 浏览
熟半山区都知呢度有几多选择。。。。 虽然落山有soho lkf 美食街, 但上左山嘅但好多时懒落山去揾吃。。。更何况好多restuarant 都唔会外卖送上黎半山。。。位于太子台的味走鸡真系半山的不二之选!间店主打外卖, 旁边其实都有2-3 个高脚凳可以坐bar 台吃。。。话得叫味走鸡, 鸡当然是主打菜式, 通常有两种烤鸡, 原味或辣味; size 有半份或整只。 整只烤鸡约$160; 价钱唔贵唔平。 除左烤鸡, 每日都有约7-8 款roasted vegetable, salad, 呢d sides 都系以box 嘅size 黎计价钱。 我超钟意佢整的南瓜沙律; 带有少少甜味嘅南瓜加上少少sour cream, 超软熟超好味~ 每次叫鸡我都比较喜欢辣味嘅,但其实佢嘅辣味真系唔太辣。 但赢在鸡身烤得岩岩好, 鸡肉仲有水份, 入口肉质唔会太'林'!经济嘅朋友可以叫份鸡吃下~ 值得试下~

经济嘅朋友可以叫份鸡吃下~ 值得试下~
5 分钟 (外卖自取)
  • 辣烤鸡
  • 南瓜沙律