2009-04-09
本人非常挂住好大份既早餐, 但唔知香港边度有得食寻日无意中o系openrice 见到尖咀有all day breafast今日上完堂, 自己即刻仆过去!哩间野真系令到我一头暮水, 个格好似酒吧咁, 我以为自己去错地址再睇真d 个menu, 系coffee黎. 不过冇写有all day breafast.行入去, 原来counter侧边有一个menu, 有晒breafast 同埋lunch menulunch menu 有burger, pizza o个d, 仲平过breafast原本想叫个chicken xxx breafast, 不过靓女话冇chicken咁就要左个english breafast, 同埋饮咖啡, 如果要special 既咖啡要加钱, 不过冇问佢加几多english breafast 真系由一个英国人负责整, 觉得好地道不过店内只有佢负责煮野, 所以都要等一段时间咖啡, 好甘香, 其实已经太耐冇饮过咖啡, 都未能分辨类似summatra的感觉, 饮得出唔系劣质breafast 份量都几大, d 料其实好普通, 但个感觉就好满足啦d 菇好听到叫煎到脆口, 唔好听既就系煎
今日上完堂, 自己即刻仆过去!
不过店内只有佢负责煮野, 所以都要等一段时间
咖啡, 好甘香, 其实已经太耐冇饮过咖啡, 都未能分辨
类似summatra的感觉, 饮得出唔系劣质
d 菇好听到叫煎到脆口, 唔好听既就系煎到㶶晒, 我就钟意佢脆口啦
蛋既底部有盐, 面头有黑胡淑, 加左d 香料, 别有一番风味, 不过自己就觉得生蛋太论尽了
bacon 煎得劲脆, 超得!!!
条肠较咸
toast 系麦包, 好香既牛油味!
$45 算系咁, o系外国食一个all day breafast 要US$12
一分钱一分货啦, 况且又唔系唔好食
哩间coffee shop 系比食烟既, 太抗拒既话就唔推介啦
地方唔算干净, 可能人手缺乏, 冇人清理, 椅亦唔算好坐
不过都见到有唔少人o系度倾野同埋吹水既
唔驶急于落单比钱, 系食完之后先去比, 佢都记得你食左d 咩