2019-06-01 448 浏览
人气马来西亚餐厅,时隔半年依然热度不减,究竟半年后嘅评分有冇高翻啲呢?回头率:🌕🌕🌕🌑🌑环境:🌕🌕🌕🌑🌑服务:🌕🌕🌕🌑🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌑味道:🌕🌕🌕🌑🌑等候时间:15min价钱:120/pal【sorry都仲系我大食正常人均80-90左右】◆Summary◇马来西亚菜,似茶餐厅设计要搭台。肉骨茶无限任添,食物选择多样,味道普通得很稳定,半年后分数依然冇变🤦🏿‍♀️推介皇帝骨肉骨茶同辣死你吗配仁当牛肉。主要食人气,整体性价比中等偏低。————————————————————————◆辣死你吗配仁当牛肉◇ HKD50😍性价比之选,份量够大味道又唔错‼️椰浆饭带有淡淡的椰浆味,口感略黏带奶香,搭配一旁的辣酱相当惹味又唔会太辣🌶牛肉煮得入味软烂,连一向唔中意牛腩嘅我都食得津津有味。侧边仲有花生小鱼干虾片等等配料,够晒香口👅可惜辣酱唔够多,虾片又太腍。◆沙嗲串烧(猪牛鸡共6串)◇HKD75🙂好普通。沙嗲酱味道偏甜花生味浓,份量俾得慷慨,可以食到粒粒花生🥜串烧肉质就普通,所幸烧得未算过火尚能保持肉汁◆拉茶☕️◇ HKD19🙂滑&甜。茶味唔浓,都系港式奶茶啱

回头率:🌕🌕🌕🌑🌑

沙嗲串烧

◆沙嗲串烧(猪牛鸡共6串)◇HKD75🙂

拉茶

◆拉茶☕️◇ HKD19🙂
滑&甜。茶味唔浓,都系港式奶茶啱我多啲

咖央多士

💁🏻‍♀️食左两次都系觉得皇帝骨肉骨茶最正,肉味最浓✅而咖央多士始终唔够Rempah Noodle咁好味,酱少又偏甜,味道好单薄⛔️

💁🏻‍♀️虽然价钱唔贵份量又几大,可以食得饱。但综合考虑埋环境/排队/味道,都令我觉得名过其实,性价比唔太高。
辣死你吗配仁当牛肉
  • 肉骨茶