2009-10-24 56 浏览
睇一睇0的食评原来自已成半年无来,以前差不多个个星期都来食,不过夏天真系无办法,汗流浃背又怕热,见今日凉番少少就一行三人来泰好味决战生虾﹗唔洗多讲一坐低除了啤酒外就系生虾两碟,一碟九只又肥又饱满,口感软糯而丰膄肥美,配上辣汁同吃更觉惹味提鲜,仲要只系卖四十蚊碟真系边到揾,人间之极品﹗再来酸辣无骨凤爪,凤爪大只而肉质爽口,可惜唔太入味。本来叫鱿鱼沙律,唔知阿姐做咩又俾左个海鲜沙律俾我,既然整左就照食啦,海鲜有青口、蚬、鱿鱼、虾等,海鲜均新鲜,但就汁未及鱿鱼沙律的辣,可以做得更好的﹗最后要多个泰式拼盘,有皮蛋、虾饼及春卷。皮蛋口感外脆内软,蛋心够绵吃落满口生香,正﹗春卷就工友十分热爱,细细条易入口炸得香脆,送啤酒是佳品﹔虾饼弹牙香口,吃得出的生打口感,这个拼盘很不错﹗食四样野两好两麻麻,下次改番食鱿鱼沙律唔要凤爪就PERFECT了﹗

再来酸辣无骨凤爪,凤爪大只而肉质爽口,可惜唔太入味。

生虾刺身
肥美饱满