2024-05-23 549 浏览
呢日系附近行街,到晚餐时间因为选择困难症拣症劲耐最后拣左食小王牛肉面。。。我哋叫左半筋半肉面、台式卤肉油炸大排饭、胡椒咸菜粉肠锅同埋叫左杯香芋珍珠奶盖。 半筋半肉面肉既份量都够多,筋同肉都各有3-4嚿,而最惊叹系啲肉已经煮到好冧,轻轻一咬就散,有一嚿系系肉包筋,岩晒我呢啲钟意食筋既人😂而个汤底都好浓药材汤味,不过有少少偏咸。 而个大排饭就唔系好岩我,佢落左啲类似香料粉系嚿排到,而啲卤肉都唔系普通系台湾食果啲味,有好浓既香料味。所以最后都系我朋友食呢个饭。 而个锅应该要配饭食会好食啲,因为惊食唔晒我哋无额外叫饭,原本谂住配卤肉饭食,但点知个饭又唔好食🫠 最后变左斋食个锅,啲粉肠都煮到好冧,仲加咗啲菇入去,味道虽然不错,但略嫌啲料太少,如果单点个锅加饭应该都会觉得啲𩠌太少。最后个饮品就系普通既香芋珍珠加奶盖,无特别好饮。
而个汤底都好浓药材汤味,不过有少少偏咸。
最后个饮品就系普通既香芋珍珠加奶盖,无特别好饮。
2024-05-18
  • 半筋半肉面