2011-07-22
睇戏过后庙街黎医下肚.虽然系夜晚.但夏天既庙街都系好热,比依一间有冷气又整到玻璃屋既店吸引左入去.可惜店内真的十分迫,但冷气力度不错,心理上都可以接受.叫了一个$38 的清汤腩捞面,份量都算几大. 而且都上得好快,一大大碗面,起码有两个面饼.都算十分充足.但个腩汁底?(似豉油多少少)面质都可以,都算有少少口感.重点来了.叫得清汤腩王入去都系试下个腩ok 唔ok.个捞面有五大块腩,但佢块腩系一比一肥膏同瘦肉. 太多肥膏,虽然d肉系好腍无筋,但肉味不算浓.附一块唔算入味既萝卜.个清汤味多原自味精,饮左一半口渴左几个钟.p.s. 我唔知店门口出面个几桶污物系唔系佢地店,但都好臭下,唔系热得济又入到去坐,我都唔会等lor.个老板?自己吹水吹到劲大声,讲d野又奇奇怪怪,搞到个场气氛好怪~
可惜店内真的十分迫,但冷气力度不错,心理上都可以接受.
面质都可以,都算有少少口感.重点来了.
叫得清汤腩王入去都系试下个腩ok 唔ok.