2018-03-22
今日一年一度老板请食饭既日子我地今年选择左系公司附近既Mr steak食半自助午餐,佢既时间系由下午12点至2点半,望一望餐牌,主菜选择唔算好多,但都有唔同种类既食物选择我地大部分都选择左最贵既$208烤澳洲肉眼牛扒,我就要左七成熟,另一位同事就叫左一个芝士焗龙虾意大利饭叫完主菜之后,就立即出去自助沙律吧度拎野食,沙律选择众多,有日式的豆腐沙律,有一般的凯萨沙律,有印度风一点的鸡肉沙律,亦有不同的水果沙律,而且味道都好好,当中我最中意佢既螺肉沙律同薯仔沙律,十分开胃同口感一流👍🏻至于主菜方面,我的七成熟肉眼扒似乎有点过熟了,虽然牛味浓厚,但是口感因过熟而扣减了一点分数,如果五成熟应该会更好一点我同事的龙虾意大利饭是有足足半只龙虾伴碟,份量十足,而且吃下来也啖啖肉,龙虾本身的质素也不错,有很多膏,味道不错。至于意大利饭方面,略嫌其龙虾汁未够香浓,致使意大利饭的味道不够突出,但以这价钱而言的确不错。食完主菜便到甜品环节,甜品种类未及沙律丰富,而且味道一般,但作饭后点来说都尚算不错。