2021-09-13 1484 浏览
之从睇完YouTuber 亚 Data介绍过呢间餐厅,就成日心丝丝想试吓。卒之的起心肝去食,系去之前1日通过openrice订位。呢间餐厅好近观塘地𫓧站,地理位置超方便。可惜餐厅身处工业中心1楼内,要食环境既人就可以唔洗考虑。我同我屋企人因唔太介意用餐环境。入到去餐厅系无乜特别装修,胜在静静地同干净光猛,正正常。我地今次主攻既半自助晚餐由6点半开始食到9点。头盘/前菜同甜品全部可以系自助区攞,任食既。当然货色系平常大路野,例如炸烧卖,白云凤爪,云耳,茄子,中华沙律之类既凉伴。唔算太特别。任食甜品虽然只有4款左右,反而每款既味道都唔错。钟意食甜品既应该会几开心。主菜选择由$118至$400内都有,我先生同我妈妈分别叫左鸡扒意粉同青口意粉。份量好大碟,味道亦不错,对得住个价$。而我点左半份既烧猪排骨最有惊喜,似乎个酱汁系秘制,好惹味。最后因为我地通过openrice个网站提前1日订位,咁会免左加一服务费。同埋仲会送多个甜品火炎雪山比我地晚餐做个完美既总结。顺带一提老板娘好nice同亲切,招乎亦周到。希望继续多D人支持呢类型既家庭式经营既餐厅/小店。

卒之的起心肝去食,系去之前1日通过openrice订位。

而我点左半份既烧猪排骨最有惊喜,似乎个酱汁系秘制,好惹味

2021-09-11
  • 酱烧排骨