2022-02-10
难得平日同男朋友一齐放假,趁住人少少唔使同人迫船,决定入南丫岛拍吓拖❤️呢个时势,坐咗船就当自己去咗旅行㗎啦😂我哋由索罟湾行到榕树湾,都差唔多过咗lunch hour, 系时候揾个地方坐低医医肚!最后俾呢间南丫书虫吸引到,成个环境装修好别致,感觉好悠闲,周围仲有啲书架,放咗唔同嘅书籍,喺度睇吓书坐返两三个钟,感觉都好chill我哋今次嗌咗一个意粉一个小食share:😋香浓虾汁海虾意粉名副其实,个汁真系好浓!完全食得出虾嘅鲜味🦐🦐🦐用料唔孤寒,一碟意粉有成5只虾,都算系咁!意粉质地几好,唔会话好淋,而且份量都算多,我哋每人都分到两碟。😋脆皮炸鸡翼6只睇落好似㶶咗少少,以为佢炸到好干身,但系食落又冇想像中咁差,反而仲有啲肉汁咇出嚟。味道还好,不过不失,食完唔会「哗」一声咁惊喜,不过想食香口嘢嘅话,都系唔错嘅选择!
我哋今次嗌咗一个意粉一个小食share:
😋香浓虾汁海虾意粉