相约好友,今天行南丫岛的榕树湾至索罟湾。今天,天色晴朗干燥,好热。途经有一啲地道嘢食例如茶果,鸡屎藤,豆腐花等地道美食呀。尾站索罟湾,沿途有好多海鲜酒家。我们今次不去热门嘅天虹,我们去咗一间叫做泰源酒家,Sales 推介一啲套餐畀我哋食,我们六个人,佢介绍咗个八人餐畀我哋,所以佢就减200蚊减两只鲍鱼。我们并ok在这间酒家食海鲜。鲍鱼调味好香好嫩口。白灼虾好爽。椒盐鲜鱿好脆,生炒骨大大件,菠萝又多好味道。金砖豆腐外脆内松软,豆腐好呀。炒蚬就冇乜料到。清蒸海上鲜ok啦。个扬州炒饭啲虾好大只,啲𩠌都好多料,炒得好好味。粟米鱼肚够热,味道刚刚。包啤酒汽水。整体嚟讲都ok,不妨一试。厕所干净,服务态度好好,叫他帮我们影相,佢话先干净只手,才帮我哋嘅影相。Good.

尾站索罟湾,沿途有好多海鲜酒家。
鲍鱼调味好香好嫩口。白灼虾好爽。

整体嚟讲都ok,不妨一试。

2021-12-12