2020-07-05
🍰数到南丫岛有咩好味嘅美食!当然唔小得充满田园风既Shelly Cake express💐呢个招牌豆腐芝士饼,系我食过咁多间蛋糕店最好味嘅!原因系香芝士味同时又唔会掩盖左豆腐嘅清香味道!而且蛋糕上有少少干花令到蛋糕嘅层次更加清香!所以要做到呢个咁完美嘅balance系真系好考功夫😋😋😋所以入到黎南丫岛就一定要食呢一个咁好味嘅豆腐芝士饼推介菜式:招牌豆腐芝士饼 ($60)味道:🌟🌟🌟🌟环境:🌟🌟🌟🌟价钱:🌟🌟服务:🌟🌟🌟🌟注意~店内嘅最低消费为$65,以一件芝士饼$60嚟计都算几贵!不过我觉得都值得一试!已店内约有10个座位,所以如果假日嚟到有机会要等位😂😂😂而且店主亦都非常nice, 好乐意为客人推介菜式仲有介绍南丫岛有咩美食同埋好玩嘅地方俾~所以大家都可以同老板娘倾吓计🥰除咗叫咗蛋糕,我亦试咗hazelnut latte& ice cappuccino! 咖啡黎讲我就比较失望,因为咖啡豆虽然比较苦涩但系就唔够香,所以我谂其他嘅饮品会比较出色!
推介菜式:招牌豆腐芝士饼 ($60)
味道:🌟🌟🌟🌟
环境:🌟🌟🌟🌟