2024-04-09 161 浏览
今日4月9日天气不错,我记得以前经常和家人一齐来南丫岛家庭乐,现在大个咗啦,想回忆下就一个人自己入左黎南丫岛,一出码头发觉南丫岛都变左好多,连个码头都改建咗,毕竟我都已经好耐冇入过嚟啦~我回想起都成10年冇嚟啦,我发觉现在南丫岛都有好多餐厅,特别好多外国人开嘅餐厅,我回想起以前只有三-六间餐厅,我还记得有一间叫B&B餐厅我之前来食过几好味,以前有一个好热情嘅大叔接待我,介绍左我,呢度嘅食物当时我就信咗佢就入咗去食,估唔到今次重来间餐厅仲喺度!可惜个大叔已经唔喺𠮶度啦但是味道一样咁好味我今次点咗个西冷牛扒食,味道不错,和以前一样都是主菜类都包汤包蒜蓉包同埋一杯冻饮😃重回这个旧地,回想起好多以前同家人既回忆希望日后再来的时候这间餐厅还在~
西冷牛扒
西冷牛扒