2020-09-15
呜呀 好多年无去南丫岛啦 今日凉爽爽又即兴出发 原来老公同汤圆妹都系第一次去😮 以前去南丫岛都系食海鲜酒家 西餐真系初体验 但感觉唔错呀榕树湾落船 行几步过邮局就见到餐厅😍餐厅仲有室外座位 望下海应该都好舒服 不过我地怕热 算喽餐汤- 忌廉汤正正常常 都够味既餐包- 蒜蓉包硬左少少 但汤圆妹照杀可也苹果汁🍹$30每次明知会贵都要嗌既类别😭大杯唔在话下 竟然有片柠檬装饰 我地仲以为俾错左🤣白汁芝士鲜蚝焗饭 $168呢个神好味😋蚝大只新鲜 熟度刚好 个汁都系神来之笔 芝士拉丝 白汁唔会过腻 一试难忘呀All Day Breakfast $118肠:外皮脆口但唔难咬 肉出奇地嫩 汤圆妹都好钟意❤️蛋:滑既 但若有重啲奶香或蛋香更好番茄🍅:略煎香 够juicy烟肉:薄脆 推荐!菇:唔够香 普通啦茄汁焗豆:汤圆妹惯性骑劫晒餐饮:热啡冻啡正常 无咩特别食完沿路行下各式小店 行左间叫 #稻草人 好多手作野卖呀😍行完汤圆妹已昏昏欲睡 好 打道回府 满意的快闪离岛游 一定再黎过
餐汤- 忌廉汤
All Day Breakfast $118
肠:外皮脆口但唔难咬 肉出奇地嫩 汤圆妹都好钟意❤️
蛋:滑既 但若有重啲奶香或蛋香更好
番茄🍅:略煎香 够juicy
烟肉:薄脆 推荐!
菇:唔够香 普通啦
茄汁焗豆:汤圆妹惯性骑劫晒