今日约左读书时的好朋友,因为由细识到大,食咩都唔介意,所以我地又去左朗豪坊熟食市场食啦,熟食市场终于装潢完,换左新枱櫈、照明、冷气,令到成个街市都比以前舒服更多。有几间都系我平时的最爱,谂左好耐,最后决定左食南亚冰室的洋葱鸡扒饭配热奶茶,由细食到大,呢家都只系加到33蚊,其实都真系算系咁。叫左食物之后就要等叫号码拎食物,等左大约五分钟就有了,不过见到佢的洋葱汁超橙同"杰"身(印象中以前唔系咁,不过近几年叫炒粉面多,唔太记得),但系食落去个味系ok㗎㖞,同一般洋葱汁分别不太大,不过个人而言,略嫌洋葱少左啲,同埋洋葱味都系唔太够,但味道系ok的。鸡扒比起以前好似细左,每块有约半只手掌大,有两块的所以都唔错,呢家有附埋刀仔方便客人切。奶茶方面都系正常奶茶,虽然未称得上好滑,但都无失准,不过不失,都系我最爱的饮品之选。