2023-06-03
📍MeeMeeMe黄竹坑香叶道2号One Island South地下G07号舖-南区多国菜,会有下次~1️⃣灸烧吞拿鱼椰菜花饭 $148 🌕🌕🌕🌕🌑我想食得健啲就叫咗椰菜花饭。今次系第二次接触椰菜花饭,上次系fittxxy嘅饭盒,啲椰菜花出晒水,比较难顶。但今次试呢间相对炒得干身,但都难改变椰菜花嘅出水特性。不过呢个特性好啱keep fit嘅人,食返平时食白饭嘅份量就饱肚。餐厅提供嘅份量好大份,大概系平时3碗白饭,真系大只佬都食饱!再加上南瓜粒、藜麦、粟米、牛油果蓉,都几健康低卡。灸烧吞拿鱼有淡淡海水味、好腍,好钟意!2️⃣牛油果流心芝士汉堡 配薯条 $128 🌕🌕🌕🌕🌕呢个系朋友叫嘅,牛油果蓉打得好滑,冇粒粒!中间嘅汉堡扒好厚实,有落洋葱碎增加香味。成个包好大份,入面都有好多配料:蕃茄、青瓜、生菜、牛油果蓉、汉堡扒、芝士片,芝士都有少少拉丝~薯条炸得好脆,好食3️⃣草莓乳酸梳打 $50 🌕🌕🌕🌕🌕出面好热想饮冻野~呢个酸酸甜甜好fresh!4️⃣香茅青柠梳打 $50 🌕🌕🌕🌕🌕呢个系朋友叫嘅,对我嚟讲比较酸。但朋友好满意!两杯野饮都好够冰,饮到最尾都未溶晒!另收加一服务费-住香港仔𠮶边冇乜嘢食
南区多国菜,会有下次~
1️⃣灸烧吞拿鱼椰菜花饭 $148 🌕🌕🌕🌕🌑
2️⃣牛油果流心芝士汉堡 配薯条 $128 🌕🌕🌕🌕🌕
3️⃣草莓乳酸梳打 $50 🌕🌕🌕🌕🌕
出面好热想饮冻野~呢个酸酸甜甜好fresh!
4️⃣香茅青柠梳打 $50 🌕🌕🌕🌕🌕
另收加一服务费
住香港仔𠮶边冇乜嘢食,食开都系连锁店,今日近近地嚟黄竹坑试下呢间,唔错!会继续喺南区揾啲非连锁店嚟食!