2020-07-05
最近系九龙塘做野,多左去石硖尾觅食😝已经太耐冇去,南山村都唔同哂...行行下竟然发现有西餐食😲 佢有露天户外嘅座位,望下Menu都好多选择,感觉几好,决定试下呢间屋村西餐有冇惊喜..餐厅座位都几好,好阔落,楼底又高,坐得都几舒服😉 食物佢都好多选择,小食、意粉、意大利饭、汉堡、就连扒都有😏 我地叫左Set,好快就有汤同面包😎佢地嘅面包系酸面包黎,好似无用天然酵母黎做先会有酸酸的风味,味道好特殊,口感好有松软,加埋南瓜汤食都唔错🥳叫左白酒忌廉煮蓝青口当系头盘,青口点都会有啲系细细粒,但大部份都系好厚肉而且份量多。佢啲青口就唔会话好重海水味,但都好鲜甜👍🏻 佢个酱都好劲,有种高级餐厅感觉,重忌廉味,所以略为有啲咸,但隐约食得出有白酒香,中和返味蕾🤩个人钟意食辣辣地嘅野食,主菜就叫左泰式冬阴功鲜虾意大利粉,唔好讲笑,都真系几辣🥵食第一啖系估佢唔到,咳左一下,但其实辣度系可以接受😉意粉软硬程度适中,个Source好好食,够酸又够辣,好惹味!虽然有些小油,但整体好有质素,劲想encore🥰🥰一食呢个双重芝士牛肉酱薄饼🍕🍕就知佢用新鲜牛肉,材料靓唔靓真系冇得呃😌 啖啖芝士加牛肉,咬埋脆卜卜嘅薄饼底
一食呢个双重芝士牛肉酱薄饼🍕🍕就知佢用新鲜牛肉,材料靓唔靓真系冇得呃😌 啖啖芝士加牛肉,咬埋脆卜卜嘅薄饼底,好滋味~
本来想试吓佢哋嘅甜品,见到都好多款式,可惜已经食到有啲济🤨饮咗杯雪梨柠檬梳打,够哂清新,解一解腻🙂🙂爽哂
睇得出同食得出系好用心嘅餐厅,质素都好高,必定会再试😉