2020-11-26
呢间餐厅提供顶级葡萄酒同美味嘅南方意大利美食🍾座位以Bar枱为主,设有开放式厨房,超有气氛够哂Relax🤤💗Starter Of The Day主角系圆球Burrata Cheese,外层柔软烟韧嘅Mozzarella包住半液体嘅芝士同忌廉,食落奶味浓郁🥛配上新鲜翠绿嘅沙律,以酸甜嘅黑醋调味,感觉清新🥗💗Roast Beef Topped Japanese Rice ($150)薄切烧牛肉份量都算慷慨,颜色粉嫩但唔系血淋淋个只,食落嫩腍又重牛味🐃日本珍珠米湿润度啱啱好,饭粒烟韧,可惜唔够热🍚配上特制嘅苹果生姜汁,味道温和带微微果香,唔会抢过肉味外,又可以减轻腻滞感🍎加上流心蛋黄,令整体更滑身。💗Truffle Tagliolini ($190)意大利幼面系自家制,口感顺滑较腍🍝以浓稠忌廉汁煮制,有多片鲜刨黑松露。但味道好淡,黑松露又唔突出,底下剩番好多油🙁💗Tiramisu ($88)蛋糕浸过Expresso同冧酒☕️口感软熟湿润,食落咖啡同酒香比例平衡,两者非常浓郁🥃马斯卡彭芝士质感好似忌廉咁丰厚Creamy,非常细腻🧀顶层再洒上香浓嘅可可粉💗Panna Cotta ($88)奶冻入口
💗Starter Of The Day
💗Truffle Tagliolini ($190)
💗Tiramisu ($88)
💗Panna Cotta ($88)
奶冻入口幼滑即溶,带淡淡奶香,甜而不腻,面头洒上少量肉桂粉🍮搭配经红酒浸煮过嘅香梨🍐、新鲜士多啤梨🍓同蓝莓,酸甜开胃。