2021-11-21
又到假期,最啱就系揾啲打卡嘅cafe同朋友倾下计,食下野hea下。太子深水埗呢头真系开多左好多cafe😌,冇得旅行都有啲地方去下。今日去呢间开左冇耐,比佢日系嘅装修吸引左🤍☀️Scrambled Egg and Bacon Sourdough 滑蛋烟肉酸种面包 🍳🥓$68起身食个丰富嘅早餐系可以令人满足一日😊鸡蛋炒得好滑嫩,上面加左黑松露,令味道更浓。酸种面包口感好烟韧,麦香味重,烟肉亦唔太油,整体OK☀️Veggie All Day Breakfast 素食全日早餐🍳🍞$88上网睇相以为有蕃薯条同牛油果,可能转左。同样都系有滑蛋同黑松露,配一件大啡菇,大啡菇面有出左少少水,感觉有啲湿。All day breakfast 黎讲唔算太丰富,如果加番牛油果/蕃薯条会比较吸引☀️Tom Yum Chicken Wing 泰式冬荫鸡翼🇹🇭$68有淡淡嘅冬荫公味,外皮炸到金黄香脆,不过唔辣,加埋泰式辣酱食就盖过左个味,胜在够热够脆☀️Earl Grey Pound Cake 🍰$45伯爵茶味好浓,配埋Cream食味道更出,甜度适中,口感偏干身仲有少少脆口。☀️Hot Matcha Latte🍵 $50抹茶
滑蛋烟肉酸种面包 🍳🥓$68
☀️Earl Grey Pound Cake 🍰$45
☀️Hot Matcha Latte🍵 $50
抹茶味比奶味浓,拉花都好靓,唔错
☀️Iced Hojicha Latte ☕️$55
唔会太甜,焙茶味好出,建议搅匀先饮
虽然装修系日系,但佢menu都有几款泰式食物,想食下其他野都系一个唔错嘅选择。假日黎都几多人,想拣位就要早啲黎。环境感觉舒服,系拍拖打卡好地方💕