2023-08-05
有一日经过太子见到一间几靓嘅Cafe boomark 左。早两个星期终于有机会试试。Cafe用左木系简约设计,配合南枫楼嘅怀旧小型拉闸,好吸睛。Cafe 外有打卡位。天气凉啲嘅时候坐系出边都几chill。值得一提,Cafe对面有间Salon都系打卡位黎架。🍝明太子意大利面伴香煎带子 $128用左扁意粉配上明太子酱同煎香左嘅带子。比较少见系上边配左一啲木鱼碎。带子都几大只。但系明太子酱味道就唔系好出。份量都算正常。😺冬荫大虾蚬肉猫耳朵 $110经常都会被冬荫公嘅食物吸引,其实本身今次系想食佢嘅冬荫公鸡翼,不过已经转左menu。呢碟猫耳朵都煮得几冧。不过佢嘅冬荫公味令人失望。一啲都唔够酸辣。不过只虾都几大只。🐥明太子酿鸡翼 $70味道还好。不过$70/3只性价比都有啲低。🍵小山园抹茶拿铁 $58🫖蜜桃乌龙茶 $55味道不错,不过价钱都系偏贵。总结,CP值比较低。食物味道一般。打卡还好。虽然系动物友善餐厅。但系狗仔只可以坐门外。咁热嘅天气我作为狗主都不会考虑。
🍝明太子意大利面伴香煎带子 $128
😺冬荫大虾蚬肉猫耳朵 $110
🐥明太子酿鸡翼 $70
味道还好。不过$70/3只性价比都有啲低。
🍵小山园抹茶拿铁 $58
🫖蜜桃乌龙茶 $55
味道不错,不过价钱都系偏贵。