2021-12-21 910 浏览
今日同朋友去咗油塘大本型再行过去鲤鱼门广场揾食 。 下午茶时间酒楼都快落场, 梗系拣间茶餐厅hea 吓先。亚金叻沙有肉骨茶, 喇沙等南洋美食,正合心意!细渗跟白饭🍚肉骨茶药材味偏重,够浓味, 反而胡椒味,蒜味不太强。煲内所有材料都非常入味~ 配白饭好啱。材料非常丰富 , 有豆卜,猪肚 ,猪腩肉 ,一字排好腍好入味,还有鸡脚,猪脚有皮有肉👍😋。 另外油炸鬼都非常脆口,仲微微暖的! 芒果沙冰🥤~ 唔记得小甜,感觉个底部好多糖浆。青柠梳打~ 清新够冻。招牌叻沙渗渗(小辣)下午茶份量不少, 汤底充满椰香, 微辣, 亦充满海鲜嘅鲜甜。 材料有半只鸡蛋,鱿鱼,豆卜,鱼片头, 大虾~鲜油咖央多, 冻奶茶最喜欢这里的鲜油咖央多~👍😋多士薄得来够松化, 配上厚厚的鲜油, 咖央甜味道平衡返,好鬼正,又邪恶!!玻璃鱿鱼通菜辣汁咸香惹味,淋在玻璃鱿鱼上 增添风味,只是通菜较为老~南洋美食唔算好滞不过好浓味, 最后我哋叫咗甜品 『摩摩喳喳』, 红豆香甜,还有凉粉, 芋圆, 唔会太甜,有椰香。

亚金叻沙有肉骨茶, 喇沙等南洋美食,正合心意!

细渗跟白饭🍚
肉骨茶药材味偏重,够浓味, 反而胡椒味,蒜味不太强。
煲内所有材料都非常入味~ 配白饭好啱。

另外油炸鬼都非常脆口,仲微微暖的!

芒果沙冰🥤~ 唔记得小甜,感觉个底部好多糖浆。
青柠梳打~ 清新够冻。

招牌叻沙下午茶

招牌叻沙渗渗(小辣)下午茶

鲜牛油咖央多

鲜油咖央多, 冻奶茶
最喜欢这里的鲜油咖央多~👍😋

玻璃鱿鱼通菜
辣汁咸香惹味,淋在玻璃鱿鱼上 增添风味,只是通菜较为老~

摩摩喳喳

南洋美食唔算好滞不过好浓味, 最后我哋叫咗甜品摩摩喳喳』, 红豆香甜,还有凉粉, 芋圆, 唔会太甜,有椰香。
招牌叻沙下午茶
鲜牛油咖央多