2019-11-04
中菜食得多,今日特别同朋友嚟食下南洋风味嘅中菜,打开餐牌见到𩠌菜嘅款式,感觉好特别,好期待🥰🥰招牌扣肉包🌮🌮呢个对女性来讲绝对系非常邪恶,但系实在忍唔住口,好在呢度系每一片咁叫,所以我哋每人只系一片,咬入口,扣肉味道浓郁,肥瘦适中,加埋个包一齐食,令你觉得无咁油腻,真系好想食多一片啊酥炸猪肉虾枣😍😍见到系厨师推荐梗系试吓啦,里面系一啲猪肉再加鲜虾做馅料,松脆可口,好特别香酥南乳五花肉😋😋呢款真系好好味,南乳味好香好惹味,而五花肉亦都绝对唔油腻,边饮边食最正古早鱼香老鼠粉👍🏼👍🏼佢嘅老鼠粉其实同我地嘅银针粉一样, 不过煮法好特别, 嚟到除咗个煲之外, 仲会有一个小小嘅碟装住鱼柠檬桔仔水, 侍应会问你加唔加哂落去, 我哋选择加晒,加左之后会帮我地将煲内嘅鸡蛋同桔仔水一齐搅匀,跟住就可以食啦,食物味道好特别可能系有柠檬, 所以你会感觉到有少少柠檬嘅酸味, 又有咸鱼嘅咸香, 特别开胃,而且材料都好丰富, 例如鲜虾, 香菇, 椰菜等等, 真系既醒胃又好味,必食之选
招牌扣肉包🌮🌮
酥炸猪肉虾枣😍😍