2020-10-01 346 浏览
以前住喺北角,因为附近无咩大型商场,所以我哋间唔时都会去和富荟行吓,食吓嘢,再去海旁吹吹风。原来都有一排无去过北角,今日嚟到,发觉呢度都变咗好多,连和富荟都装修过喇!入到商场,餐厅主要集中喺美食广场,而美食广场以异国风情为主要装饰,店内挂满土耳其玻璃吊灯,配上色彩缤纷嘅图案设计,充满住浓厚嘅民族色彩。美食广场内嘅选择好多,而我哋就拣咗南洋风味嘅NY Garden。新加坡无骨海南鸡饭海南鸡嫰滑无骨,啖啖肉,而且鸡唔算太肥,最邪恶同最好味就梗系连皮食啦!而海南鸡饭嘅重点当然系个油饭啦,充满鸡油咸香,好滋味呀!而套餐配上大大盅椰子鸡汤,汤底充满椰香,仲有好多雪耳,不过,就略嫌个汤杰咗少少。星洲潮式肉骨茶讲起南洋菜,当然唔少得肉骨茶啦!肉骨茶劲多料,腩肉同骨都各有3-4旧,睇见都够晒满足!汤底带有淡淡嘅糊椒味,加埋脆卜卜嘅油炸鬼,好满足呀!红毛榴梿特饮 + 青柠梳打至于饮品方面,店员推介红毛榴梿特饮,讲真,我都系第一次接触呢个水果,原来红毛榴梿嚟自马来西亚,佢绝对唔系榴梿,反而外型似番鬼荔枝,饮落酸酸甜甜,都几醒胃架!有时食饱饱,真系好钟意饮番杯有汽嘅饮品,「嗝~」得够晒爽。(记住Like同S

红毛榴梿特饮 + 青柠梳打

(记住Like同Share畀朋友)

By A姐M佬 玩乐日记 www.aandmdiary.com
2020-09-29