2024-10-04
难得平日放半日假,开完会见到呢间CAFE坐得几舒服,空间感好好,唔会迫迫夹,一于比返半日ME TIME比自己,慢慢HEA下食个LUNCH。MENU见到有特别推介有我最钟意既意大利饭同榛子咖啡~正!!!软壳蟹配意大利饭酿南瓜真系原个南瓜上,加上一整只软壳蟹卖相真系超吸晴,忍唔住疯狂打卡影左好多张相,不过除左好睇仲好味㖞,意大利饭整得好正宗,软硬度刚刚好,浓浓南瓜味,酱汁超香浓,仲可以连埋南瓜肉一齐食,太美味啦!! 我就算一个人食都唔会觉得好溜,成功KO晒一整碟,真系好好味呢!!! 再配埋一杯Nutella 榛子鲜奶咖啡,有拉花好靓,甜度好啱我,唔会有太浓太苦的咖啡味,我觉得饭后饮最适合,细杯同大杯都只系差十蚊,咁梗系饮大杯慢慢叹啦!! ^^饮饱食醉再慢慢覆下EMAIL同睇下YOUTUBE竟然坐左差不多2个几钟,走之前有D口渴叫左一樽自家发酵康普茶,系肉桂苹果味,酸酸甜甜好啱而家呢个天气饮,咁样慢慢食左2个钟头LUNCH,真系觉得好RELEX,走之前见到餐厅原来有LUNCH SET,价钱都系百几蚊,下次要再试下先。