2024-10-22
放假黎清水湾逃脱一下感觉真系唔错!今次试黎间餐厅系浅水湾海滩旁边,主打南美菜嘅西餐厅!餐厅装修非常有渡假风,望住海滩真系非常写意,有去左外国旅行嘅感觉🤣 食物方面都相当唔错,一开始试左个salmon ceviche,味道清新,入面有好多三文鱼粒、牛油果粒、蕃茄仔等等!作为开胃小食一流🥗 去嘅时候适逢taco Tuesday 当然要试下taco🌮 taco 选择有好多$165 就可以任选2款taco,性价比超高!今次试左beef brisket taco 同埋halloumi taco,beef brisket 一丝丝咁口感松软,一咬落去非常多汁,好好食😋 另外作为芝士控真系好钟意halloumi!系香港真系好少食到所以一见到就即刻叫!口感弹牙,带有淡淡芝士香气,味道一流🧀 套餐加$60 仲可以有饮品,要左杯margarita,味道都唔错,容易入口🍸 甜品方面就要左churros😍 新鲜炸嘅churros 真系非常香脆,面头扑满肉桂粉同埋砂糖邪恶得来又好好食🤣 重口味嘅朋友仲可以点埋salted caramel sauce!另外churros 仲配搭椰子雪糕,味道浓郁清甜,加埋churr
甜品方面就要左churros😍 新鲜炸嘅churros 真系非常香脆,面头扑满肉桂粉同埋砂糖邪恶得来又好好食🤣 重口味嘅朋友仲可以点埋salted caramel sauce!另外churros 仲配搭椰子雪糕,味道浓郁清甜,加埋churros 一齐食可以减低油腻感🥥