餐厅: Fleur (南豐紗廠)
资讯:

2023-05-19 489 浏览
想试呢间Fleur 好耐,环境又靓,食物既摆盘都系好有心思~今次就趁平日lunch得闲黎食。平日既lunch会包埋餐汤同饮品。当日既餐汤系蕃茄汤,蕃茄味道浓,偏酸,感觉系好真既蕃茄汤。cafe主要供应啲轻食类,感觉会轻盈啲,成个环境都好啱同三五知己慢慢坐慢慢食。1⃣️Avo Lover($128) 个样已经好打卡able😍有三款牛油果既野食,中间果款系切片既牛油果花,另外两边有牛油果配刁草加拿大三文鱼,同埋干葱牛油果他他大阪烧,都系又靓又好食~牛油果系啱啱好软滑新鲜既feel。菜式特别得黎,令人视觉味觉都好满足。  2⃣️Meat Lover($128) 竹炭面包中间夹住鹿儿岛猪扒,两边仲有腌红椰菜同埋青苹果野菜沙律,炸猪扒超级厚🤩冇谂过咁厚咁大件。食落炸得香脆,而且佢虽然厚但系仲保留到肉汁,配上两边既沙律同埋酸甜沙律酱,味道好丰富而且唔会单调。  3⃣️Cold Brew(跟餐) 佢地既Cold Brew算系中度偏深度烘培,唔会好酸,味道都几balance。  4⃣️Velvet Latte(跟餐) 系红菜头拿铁,粉红色既样好吸睛~味道唔会好强,奶味重啲,感觉健康得黎又易入口。
1⃣️Avo Lover($128)
Avo Lover
 2⃣️Meat Lover($128)
Meat lover
Meat Lover
  3⃣️Cold Brew(跟餐)
Cold Brew
4⃣️Velvet Latte(跟餐)

Velvet Latte
Meat lover
Meat Lover
Cold Brew
Velvet Latte