2023-11-07
今日同屋企人去南丰纱厂行吓街,带住两只猫推住个宠物BB车🤣😂 本身谂住净系里面西餐𠮶啲餐厅先可以入去,点知去到呢间餐厅老细见到我哋可能因为老细自己都有养猫,而且坐住BB车影响唔到其他食客,所以老细唔俾我哋入去。云吞面云吞尺寸适中但系真系好鲜甜,里面明显望到有虾🦐佢嘅辣椒油真系好辣🤣不过份量就唔算好大猪润肠粉呢个一望到就想嗌,出边好少见到有猪润肠粉。佢里面用咗啲姜丝腌制,擗咗猪润嘅腥味❤️ 个皮都算薄, 我觉得女仔食都几啱,补下血。 炸两肠粉老细话呢个系招牌,系新鲜自己炸之后再包,食落真系唔错。里面仲系脆卜卜,亦都唔会有油益味叉烧蛋饭都算大大碟,叉烧薄切味道都OK。不过如果叉烧多几旧就好啦。可能因为我比屋企人夹晒 😂😂😂所以觉得唔够! 鸡蛋就可以拣煎蛋或者炒蛋。 我自己拣咗煎蛋,睇相就见到佢煎得几靓,蛋黄仲系完整同生嘅❤️可能因为呢间餐厅一般都唔俾宠物入,所以唔系咁多人。 嘢食都ok,老细就非常友善同有礼貌。
云吞面
云吞尺寸适中
但系真系好鲜甜,里面明显望到有虾🦐
佢嘅辣椒油真系好辣🤣
不过份量就唔算好大