2021-03-25
全部小菜都喺($38~48) +1 左右,主要讲我食左边款比较觉得推荐先🤫.茄子扬煮($48)冰冻的茄子唔会太淋身食落清爽,钟意食茄子嘅人啱晒🍆博多海带蒟蒻条($38)将海带整成的蒟蒻条的形态,感觉几有趣🤭南瓜红豆煮($38)南瓜吸收左红豆嘅甜再加上南瓜嘅口感,食落几出人意表😌.和牛肉牛蒡($68)可能你会觉得黑色一碟卖相一般,但我最钟意食嘅喺佢🤤煮到淋晒嘅和牛肉,脂肪唔会太多太油,牛味又够~真喺值得一赞😆.博多地鸡手羽先一夜干($68)同我去博多嘅时候食嘅鸡翼好相似,外面感觉喺烧到脆身嘅鸡皮再锁住入面嘅肉汁,喺有博多嘅风味😎.日本北海道甜蕃薯($96)细细嘅烧甜蕃薯点少少盐,甜得嚟唔会太腻,刚好中和左😌.博多风鸡颈肉拌蛋黄柚子醋($176)个人相当欣赏佢嘅口感,鸡皮微微脆身好似炸鸡皮咁,鸡肉嫰滑,中间仲有层软骨隔住,食落口感丰富~再加埋佢蛋黄柚子醋带点酸酸的味道,够果胃👍🏻.芝士烧饭团($76)&滑金菇烧饭团($76)个人觉得滑金菇烧嘅汁烧比芝士好食😚.姜味雪糕($38)冇我想像中强烈嘅姜味,姜味香中带左少少甜,食到饱一饱几解腻☺.天神布甸($48)焦糖布甸配柠檬同盐, 就咁食个焦糖
茄子扬煮($48)
冰冻的茄子唔会太淋身食落清爽,钟意食茄子嘅人啱晒🍆
博多海带蒟蒻条($38)
将海带整成的蒟蒻条的形态,感觉几有趣🤭
南瓜红豆煮($38)
南瓜吸收左红豆嘅甜再加上南瓜嘅口感,食落几出人意表😌
和牛肉牛蒡($68)
可能你会觉得黑色一碟卖相一般,但我最钟意食嘅喺佢🤤
博多地鸡手羽先一夜干($68)
日本北海道甜蕃薯($96)
细细嘅烧甜蕃薯点少少盐,甜得嚟唔会太腻,刚好中和左😌
博多风鸡颈肉拌蛋黄柚子醋($176)
芝士烧饭团($76)&滑金菇烧饭团($76)
个人觉得滑金菇烧嘅汁烧比芝士好食😚
姜味雪糕($38)
天神布甸($48)
焦糖布甸配柠檬同盐, 就咁食个焦糖布甸可能会觉得佢有啲甜得滞,但当你个布甸点咗柠檬汁mix盐,个口感喺完全唔同,你会觉得个布甸食落去好滑&冇咁腻~真心值得推荐😍
Taste: 8/10