2022-03-01 167 浏览
疫症肆虐,好耐都冇去过出面啲餐厅打边炉🍲天气冻冻哋又真系好想去烚吓烚吓🥸有识人前排去过尖沙咀呢间火锅鸡煲店,对餐厅嘅食物赞口不绝,咁真系要去试试㖞🤩位置仲要咁方便喺尖沙咀。餐厅原本有分午市同晚市放题,基于呢家禁咗夜晚堂食,我地晏就去佢都比我地叫晚市放题套餐😍好好啊真系❣️午市放题食物选择其实都吾少,不过相比就当然晚市黎讲会丰富啲。出面都系有一般嘅火锅配料供客人选择,反而饮品令我另眼相看,有餐厅自家冲泡茶,养生又解腻。食火锅之前有4款头盘可以拣,有麻辣鸡煲、酸菜鱼、芝士鸡或者卜卜蚬,鸡煲同芝士鸡其实都几吸引🤤但食完之后都食火锅,吾洗食咁heavy,拣咗相对冇咁漏嘅卜卜蚬🐚个锅睇落吾高,仲以为得好少蚬🙊结果完全相反,系劲多只蚬喺入面😍新鲜清甜。另外仲有好多粉丝,味道就同平时酒楼食嘅蒜蓉粉丝蒸扇贝嘅蒜蓉粉丝一样。套餐包极上海鲜盘,原本有扇贝、鲍鱼、海虾、圣子、青口,老板话呢日冇晒海鲜🙈好彩仲有鲍鱼,试吓鲍鱼都好。鲍鱼嚟到𠮶阵仲识郁㗎🤩有啲餐厅嘅鲍鱼好难咬,呢度嘅鲍鱼就好易咬。主角黎了,牛魔王拼盘有封门柳、牛板腱、牛下肩、金钱展、牛胸爽、雪花肥牛、安格斯牛小排、SRF极黑和牛,肉控一定劲like
主角黎了,牛魔王拼盘有封门柳、牛板腱、牛下肩、金钱展、牛胸爽、雪花肥牛、安格斯牛小排、SRF极黑和牛,肉控一定劲like👍🏼👍🏼我个人比较钟意食口感软稔嘅牛肉,牛下肩同安格斯牛小排脂肪多啲,所以较软稔。SRF极黑和牛、金钱展同埋封门柳质感较结实,牛肉味明显。

P.s. 店员服务态度劲好❣️好友善,又会主动加汤同埋收碟😊
佢话因为疫情关系,餐厅3月会暂停营业,睇吓4月情况如何就可能开番,希望佢地可以撑住💪🏼
2022-02-26
下午茶