2015-05-20 390 浏览
 都有一阵子没有来过大角咀, 爱吃甜品店搬了, 玩开的楼上道场也不知从何时关了, 变化也挺大......难得有吃货朋友提议到此处开餐, 还说一定令我好满足呢~皆因朋友们也知道我对面包类的东西有种莫明奇妙的情意结, 原来今晚主角是Burger!!!! (高呼拍手)继上次去过老铜食过另家的巨型汉堡后, 至今仍念念不忘, 今晚来到呢间小店burgerman, 形式是外带方式, 店内座位唔多, 数落只有十多个位, 恐怕繁忙时间也未必有位, 佢地呢到系去cashier点菜, 之后食物由店员拿过来的呢到主打系burger, 当然也有burger的好拍档, 薯条或薯格可选, 而且另外还有小食可order, 例如沙津, 鸡翼及果汁饮品估佢唔到舖头细细, 也有free wifi提供, 依家手机食先既年代, 你懂的.........由于是即叫即整, 等了一会儿, 先来烧鸡青苹果沙津, 份量果真是多, 青苹果切成片, 入口清甜, 烧鸡有点干, 幸好惹味的酱汁帮了一把, 刚好平衡了, 加上有很多青瓜, 蔬菜类, 吃下去没有饱漏感, 不失为一个不错的头盘沙津水牛城鸡翼, 有辣或不辣可选, 呢款唔辣的, 先说鸡翼

烤鸡苹果沙津
错的头盘沙津
水牛城鸡翼
水牛城鸡翼, 有辣或不辣可选, 呢款唔辣的, 先说鸡翼size, 细左丁丁, 经炸过后落上酸酸的酱汁, 肉质仍保持到, 唔鞋身, 食完都几胃, 不过要留番d quota食我至爱burger
烧菠萝鸡腿汉煲
首先是菠萝鸡柳汉堡, 我跟朋友一人一半, 汉堡包有烘过的, 一层菠萝, 一层炸鸡柳,一层芝士, 一层蕃茄连生菜, 真的有手掌咁高大, 汉堡包皮最好食, 因为微微烘过, 少脆得来, 又会挺身D, 影相都靓仔D!!! 菠萝清甜多汁同香脆鸡柳, 异常地match, 菠萝仲令整个饱食完冇咁腻, 冇预期之下既鸡柳汉堡, 味道却令我深深深爱上, 因为食完冇咁大罪恶感, hehe
鹅肝汉煲
必叫之选 - 鹅肝汉堡, 同样地汉堡包皮有微微烘过, 外脆内香软, 仲会暖暖地, 鹅肝入口即溶, 之后就系牛肉, 芝士, 蕃茄, 生菜, 绝对是五重享受, 识食burger一定要落手大啖咬落去先叫王道 (p.s.:店内有胶手套提供, 咁就唔怕整dirty只手仔啦), 总括burgerman还是会再来的, 属性价较高的burger小店
鹅肝汉煲
虽然呢到坐得会迫左D, 但同吃货们边聊边食的感觉, 是食物的添加剂, 再好的食物也要找朋友一同分甘同味, 那份味道将会存在回忆之中, 让我慢慢回味, 想起......吃货们你们也跟我一样吗?
题外话/补充资料: 想堂食, 还是避开食饭时间吧!
  • 菠萝鸡柳汉堡
  • 鹅肝汉堡