2019-12-16 58 浏览
放假日子星期六下午,我们来到了尖沙咀吃印度咖喱。一踏进重庆大厦,门口有热情的多间食店店员抢客,情况有点紧张。哈哈之前在星加坡或马来西亚旅行,爱上了印度菜。在香港听重庆大厦听得多,但这次是第一次去依度食咖喱。原来里边有好多个唔同路口,要找清楚自己想去嘅楼层及单位英文字母,唔好行错。呢间店系朋友介绍嘅,去到门口嘅时候见到只招待会员,有啲唔敢入去,haha好在喺Menu系有中文字, 而且店员英文好流利,经佢介绍之后我哋点左几样嘢食。点完之后大约几分钟,差唔多全部嘢食都上晒枱,速度好快。印度咖喱薯仔角刚炸起非常之香脆,里面系香浓嘅咖喱味薯蓉,同埋有啲杂菜。蒜蓉烤饼呢个系我最期待嘅,烤得好香,钟意面粉嘅味道加上探探嘅蒜蓉香马德里烩鱼有烤饼始终要配合埋咖喱汁,地点在依个鱼咖喱,份量几多,咖喱汁香浓咖喱汁配上烤饼,越食越想食印度鸡皇炒饭炒饭有咖喱及很多不同香料的味道,连埋炸鸡,虽然辣但系好好食。不过唔系食得辣嘅我,一边食一边饮咗好多水。芒果乳酸酸酸甜甜,好浓芒果味希望下次来到会再可以试唔同嘅菜式

点完之后大约几分钟,差唔多全部嘢食都上晒枱,速度好快。

印度咖喱薯仔角

刚炸起非常之香脆,里面系香浓嘅咖喱味薯蓉,同埋有啲杂菜。

蒜蓉烤饼

呢个系我最期待嘅,烤得好香,钟意面粉嘅味道加上探探嘅蒜蓉香

马德里烩鱼

咖喱汁配上烤饼,越食越想食

印度鸡皇炒饭

芒果乳酸

酸酸甜甜,好浓芒果味
希望下次来到会再可以试唔同嘅菜式
  • 蒜蓉烤饼