行过重庆大厦,经常会有人招来叫我上去食咖哩,今次终于上左去,其实行过重庆大厦既人可能都会同我一样,有d恐惧,里面全部都系印度人,或者黑人,总系觉得呢个地方好陌生,或者话系危险。但系其实今日行入去,又觉得ok wor, 啲人好nice,问路都会好热心帮忙,唔会搭讪。7e咖哩,就系个location, 行到最入转右有䢂,上去7楼就系。一入到去好大阵咖哩味,以为会好多印度人,但系其实中国人食客比较多。今日几个菜都唔错,先系铁板烧免治牛肉卷同鸡块,实系好香好香既烧烤味啊,个鸡肉好香好嫩,但系个牛肉稍嫌有点咸同粗糙。同埋加一加个柠檬汁更加好味。食咖哩当然要配个烤饼,是日叫左一个呢到出名既奶油鸡,配既系蒜香印度烤饼。呢到既咖哩有点融入中国菜风格,会加入莞茜同姜丝,唔食莞茜要先同伙计讲声啊。但个人觉得加左莞茜更香。呢个奶油鸡真系十分唔错,好滑好浓,甜甜地,又有点辣速地,同埋个烤饼好脆,好正宗,仲有少少蒜头粒系上面,好香,加埋个咖哩真系食过番寻味。芝士印度烤饼,一d都冇偷工减料,唔系得阵芝士味,里面有芝士。口感比起蒜香烤饼更加厚身.个人比较钟意蒜香既,比起呢个冇咁腻,同埋较香脆。个咖哩西兰花又系有大量

咖哩椰菜花

芝士薄饼

芝士印度烤饼,一d都冇偷工减料,唔系得阵芝士味,里面有芝士。口感比起蒜香烤饼更加厚身.个人比较钟意蒜香既,比起呢个冇咁腻,同埋较香脆。个咖哩西兰花又系有大量既莞茜同姜丝,呢个我觉我个味冇咁搭。呢个有奶油鸡既味道咁重,薯仔可以再入味d。

出面有少少香葱,入面系真材实料既芝士。

食物既价钱唔系好贵,几抵也食既。
奶油鸡
铁板烧鸡肉牛肉卷