2022-05-10
约左个好耐冇见嘅朋友, 佢系呢头番工,都好多野食,我就提议去食印度野🇮🇳 因为都见呢间几多人去~~~~~~~~~~~~~~~💚杂菜咖哩角Samosas (4pcs)🥠$56同香港嘅咖哩角好唔同,包成立体三角形,大件好多而且馅料丰富,入面包左薯仔等等素菜,素食朋友都啱食🧡牛油鸡 Butter Chicken🥘$ 92睇到openrice 好多人叫呢款,食落带微微嘅辣,牛油味香浓,鸡肉冇皮冇肥膏啖啖肉,配烤饼食非常好味😌💚姜葱烤饼 Green Onion Naan🫓 $29黎到果下都几吸睛,因为佢冇剪开,大半块咁上😯😯无论系蘸咖哩定系薄荷酱都咁好食🧡烧烤精选 Tandoori Mixed Grill🍖 $168因为拣唔到食咩铁板好,样样都想叫,索性叫个mix咁就可以试晒佢。有齐羊肉卷、烧春鸡、烧酱鸡同鱼柳。一黎到已经闻到烧得好香。两款鸡都系微辣,绿色果只就比较重香料味。羊肉卷有口感少少弹性,羊肉味重,几惹味💚炸米饼配薄荷汁 Pani Puri🧆 $88见几有特色,而且未试过呢个印度小食,所以一直好想试下。外壳炸到脆卜卜,入面放左薯仔、洋葱等等,食之前再淋啲酸酸地嘅汁入去。一放落口咬啲汁系个
~~~~~~~~~~~~~~~
💚杂菜咖哩角Samosas (4pcs)🥠$56
🧡牛油鸡 Butter Chicken🥘$ 92
💚姜葱烤饼 Green Onion Naan🫓 $29
💚炸米饼配薄荷汁 Pani Puri🧆 $88
见几有特色,而且未试过呢个印度小食,所以一直好想试下。外壳炸到脆卜卜,入面放左薯仔、洋葱等等,食之前再淋啲酸酸地嘅汁入去。一放落口咬啲汁系个口到爆出黎😳口感特别,老板仲教可以加啲红色酱(甜甜地)落去,又有另一个食法
🧡芒果酸奶 Mango Lassi🥭$37
食印度野次次都会叫mango lassi,味道够正宗而且酸酸甜甜好开胃
食到尾老板见我地啲咖哩仲有,俾左少少印度炒饭我地试下😝印度米系长条形而且幼细,就咁食已经食到好香嘅米味,清清地都几好食。当然捞埋咖哩就更加好味😋
服务非常唔错,老板亦都好亲民,会再黎👍🏻