2022-10-22
印度餐厅主要都集中系尖沙咀,尤其系重庆大厦。不过对我呢个东区之友嚟讲太远,我自己几钟意北角既罗勒印度餐厅,除左近地铁站之外,佢仲要系米芝莲推介!餐厅装潢简洁明亮,充满浓厚印度风情。食物选择好多,价钱都几亲民。- Chicken Tikka Masala Masala入面加入好多香料,味道层次丰富,而且辣度唔算好劲,鸡肉大件非常惹味。- Rogan Josh羊肉煮得好软稔,咖哩颜色比起chicken tikka masala更加红,味道亦更加香辣。- Black Truffle Naan Naan既面头加左好多黑松露酱😋,口感烟韧不过唔脆。- Gralic Naan 每片Naan既Size比black truffle naan大一倍,蒜蓉味唔会话太强烈,口感超香脆但同时保持一定既嚼劲,我认为系我系香港食过既Naan No.1🤩印度菜嚟讲,罗勒印度餐厅系我不二之选,性价比高,地理位置又方便😎
- Chicken Tikka Masala
Chicken Tikka Masala
- Rogan Josh
Rogan Josh
- Black Truffle Naan
Naan既面头加左好多黑松露酱😋,口感烟韧不过唔脆。
Black Truffle Naan
- Gralic Naan