餐厅: 雙辣屋
资讯:

2024-01-22 374 浏览
嗨,各位饭友们,嗱,今日要同大家讲吓个一餐好正嘅印度宴!行入去间食店,环境洁净,服务员都劲友善👍。首先,我拣咗个杂菜汤,辣味正中红心,暖笠笠一啖,直头暖哂心房!之后嗌咗松化胡椒饼,真系得我心水,外脆内松,拎啖那个酸辣酱同白cream一齐食,嚟个口感层次感觉,越食越过瘾。同埋,杂菜咖哩角嘅薯蓉杂豆充满惊喜,外皮炸得金黄又唔油腻,轻轻咬开,杂豆香气四溢,真系几正添!再讲讲芝士菠菜,特别款,煮到全烂,但芝士与菠菜嘅味道相得益彰,浓郁却不腻口,食落去仲有丝丝拉丝嘅质感。至于杂菜咖哩,微辣得嚟唔燥,仲有嗲嗲地嘅香料味,好容易就攞饭攞烤饼把它哋一扫而空。最后,呢间食店比心💓,有咖哩,有薄饼,有惊喜,啖啖都系滋味。下次再同三五知己啖好野,又一次食饱食好嘅温馨时光!