2022-11-07
正日第二餐去咗呢间可以印图案嘅咖啡店,店员真系好有我心,无意中俾佢见到我电话嘅wallpaper,跟住就已经问我系咪要印Tyson yoshi 😂因为其实第一餐已经食咗我好想食嘅烧肉,所以嚟呢度主打我系想食甜品,佢除咗甜品其实仲有正餐,朋友拣咗呢个粉红色嘅蛋糕俾我,听店员讲话呢个系依家铺头主打嘅蛋糕🍰,新出味道又唔错开头本身冇咩期望,估唔到有惊喜,蛋糕好香嘅玫瑰味,而且入面配咗荔枝蒟蒻,仲有开心果粒,食落去唔会腻又唔会好甜,蛋糕软绵绵,真系好惊喜,仲加咗我个名嘅Happy birthday,好sweet呀真系除咗蛋糕之外我哋仲叫咗个鸡蛋仔,但系即叫即做制作需时会比较耐,店员话鸡蛋仔都会有惊喜,卖相同平时出面嘅差唔多,特别之处就系面有朱古力炼奶同埋花生酱,食落去惊喜位系外脆内软,做到平时出面鸡蛋仔都未必食到嘅效果嘢饮方面我哋叫咗Hazelnut chocolate 同Baileys Latte,店员话除咗有两款唔可以有印花之外,我哋拣呢两款都可以,印花做出黎真系几靓呢度环境都几舒服同埋几靓,而且女店员服务都好好,甜品味道都唔差,值得有下次👍🏻👍🏻