2016-08-01 411 浏览
依间餐厅食过几次觉得唔错,亦介绍唔少人食,食物份量大又足料,但经过㖊日件事我以后都唔会再去。其实件事本身好简单,只喺少事化大咗。首先我哋一行六人去食,咁就有个叫咗8004套餐,配薯菜,发现畀错配料,畀咗白饭,咁就同侍应讲,但侍应就拎走咗我哋白饭冇畀返薯菜,咁就同返侍应讲,之后有个应该喺经理或店长嘅人走嚟话有畀薯菜起哂底,我阿哥个fd就掀起个扒但确实喺冇畀到,咁我哥个fd就有少少激动话「你哋畀白饭我,即刻冇哂薯菜咁话?」,之后个经理/店长佢未搞清楚件事,就话「薯菜起哂底,识我嘅人都知我份人喺点,有咩事我负责」,咁我哋当时坐路中间个大圆台,左边四人卡位咁啱𠮶两个客就走。之后个经理/店长就命令式口吻叫我妈:「起身」我妈:「下?」经理/店长:「你起身」之后我妈起身,然后佢就将将圆台同隔离个卡位泊埋之后我哥就话:「好串㖞」经理/店长:「唔喺串」我哥:「你依家用命令式口吻叫我妈起身,你同我讲唔喺串?唔该都冇声」我哥想开佢拖㗎啦,喺佢朋友噤住佢先冇事成件事好简单,喺个经理/店长未搞清楚件事,其实只要畀返个薯菜就咩事都冇,我知返茶餐厅压力大辛苦,但你冇唔该至少都应该道下歉,如果佢好好语气话「唔好意思,
其实件事本身好简单,只喺少事化大咗。
之后个经理/店长就命令式口吻叫我妈:「起身」
我妈:「下?」
经理/店长:「你起身」
之后我妈起身,然后佢就将将圆台同隔离个卡位泊埋
之后我哥就话:「好串㖞」
经理/店长:「唔喺串」
我哥想开佢拖㗎啦,喺佢朋友噤住佢先冇事

成件事好简单,喺个经理/店长未搞清楚件事,其实只要畀返个薯菜就咩事都冇,我知返茶餐厅压力大辛苦,但你冇唔该至少都应该道下歉,如果佢好好语气话「唔好意思,麻烦畀我泊一泊将台去隔离,等条路冇咁迫畀人行」其实就唔会发生咁嘅事,我觉得佢应该要好好反省下,自己喺咪应变能力唔够喺咪有资格坐依个位呢,依件事搞到成间餐厅啲人都望住我哋,最后亦都冇畀返薯菜。