2023-09-18
前排见到旺角开咗间新嘢social media 见到佢哋嘅巨型日系烤蛋糕,好震撼🤤 加上另一款主打大阪烧都系我最爱😍 立即拉朋友一齐去餐厅喺商场内,远望好似去咗日本京都咁,几有特色,店内装潢木系为主,好简约,店员亦好有礼貌。 两款主打都是必点的,大阪烧同蛋糕都各有4款口味,都是即叫即做,真的要耐心等候😍点这个大阪烧(章鱼),配料好多,木鱼香葱酱汁在都放上面,而且系热腾腾的🔥木鱼一直在动😂 大阪烧的面粉唔太多、反而有好多流心鸡蛋及章鱼粒! 丸久小山园抹茶酱烤蛋糕从我的座位上可以见到厨师即时制造,搓粉,做酱汁,好厉害👍🏻。蛋糕果然好大个,上面有流动的抹茶酱,覆盖了整个蛋糕😋 旁边仲加咗新鲜水果,整体卖相吸引🥰在等蛋糕嘅时间,可以先点两杯特色抹茶豆乳及焙茶豆乳,茶味香浓,豆乳好滑
丸久小山园抹茶酱烤蛋糕