2021-01-18
第二次嚟度位于黄埔德民街嘅 @nomad_burger 🍔呢到主打𝘿𝙄𝙔 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧,除咗𝙥𝙖𝙩𝙩𝙮、𝙩𝙤𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜𝙨同𝙙𝙧𝙚𝙨𝙨𝙞𝙣𝙜𝙨都可以自己拣之外,最欣赏嘅系连面包种类都有得拣!近期想尝试食少啲𝙘𝙖𝙧𝙗𝙨,所以见到有𝙠𝙚𝙩𝙤 𝙗𝙪𝙣𝙨,即刻想试吓!去之前都睇左好多呢个包嘅𝙧𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬𝙨,普遍都系话唔够软熟同埋好干,所以我哋都冇好大期望(〃ω〃)点知!!!可能因为我哋真系太耐冇食包,真系好惊喜🤣如果你进行更𝙠𝙚𝙩𝙤 𝙙𝙞𝙚𝙩不妨试一试!真系好少可有餐厅我食完第一次觉得正,再去食第二次觉得更正,更惊喜!.second time eating @nomad_burger 🍔 recently trying to go low card and saw that they got a keto bun option 🤤 a lot of people say its too dry 😆 but to my surprise, it was really good 😊 this is a must try if u are on keto or low carb 😋 one of my
second time eating @nomad_burger 🍔 recently trying to go low card and saw that they got a keto bun option 🤤 a lot of people say its too dry 😆 but to my surprise, it was really good 😊 this is a must try if u are on keto or low carb 😋 one of my fav burger places!
💫整体体验 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8.2/10
环境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 6.5/10
服务 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10
性价比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回头率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8.5/10
🌟
《软壳蟹虾饼蟹黄酱汉堡》$98 🌟8.2/10🌟
𝘴ꪮᠻ𝓽 𝘴ꫝꫀꪶꪶ ᥴ𝘳ꪖ᥇ ꪖꪀᦔ 𝘴ꫝ𝘳𝓲ꪑρ ᥴꪖ𝘬ꫀ ᥇ꪊ𝘳ᧁꫀ𝘳
一定一定要赞一赞呢个𝘬ꫀ𝓽ꪮ包!!好有惊喜!就咁食个包有少少蛋糕𝙘𝙖𝙠𝙚𝙮嘅质感,虽然都真系唔称得上为松软同湿润,但个人觉得酱汁可以平衡返呢啲问题,完全接受到(•̀ᴗ•́)و
咁当然如果我唔系𝙤𝙣 𝙙𝙞𝙚𝙩的话都会选择𝙗𝙧𝙞𝙤𝙘𝙝𝙚嘅,不过呢个真系一个好好嘅𝙖𝙡𝙩𝙚𝙧𝙣𝙖𝙩𝙞𝙫𝙚!
软壳蟹即叫即炸,炸粉唔会过厚,食落香脆可口!而且蟹肉同蟹膏份量都唔少,正!不过如果你𝙠𝙚𝙩𝙤紧都留意番软壳蟹系用炸嘅,都唔太啱规矩㗎🤭中层夹住虾饼同样有惊喜(°▽°)虾味鲜甜,爽口弹牙!仲有𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮嘅牛油果增添口感~美中不足嘅系,蟹黄酱味道偏淡~
𝙉𝙤𝙢𝙖𝙙 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 @nomad_burger