2019-03-31
📍🇭🇰 老come煎饼 (长沙湾店).刚好有朋友推介食呢间的煎饼,就一于去揾来食先!呢间店系位于长沙湾青山道的food court叫做创食荟,要更上一层楼先会发现,初时揾左我一轮🙈 上到去第一感觉仿佛置身于深圳的美食天地,其格局好新颖而且十分类近。可能比较少人知呢度同埋又刚开的,所以我下午茶时段上去都无咩客人。随即我就点返个招牌烤鸭煎饼吃先!整的姨姨好nice架,如果有唔想要的配料可以减走!因为系food court,所以服务方面自己来可自由拣位坐住来吃!.招牌烤鸭煎饼 {HK$38}即叫即整,热辣辣又大大份,材料十足,皮薄又脆,内有秘制酱、蛋、青瓜丝、烤鸭肉、葱、烤脆饼,整完即食就最好,外卖拎走的话,就林哂,口感差点。.另一分店于2017年开第一间分店:📌天后-天后银幕街15-17A2B铺.大家来开长沙湾,都可以来试下呀!
招牌烤鸭煎饼 {HK$38}
另一分店于2017年开第一间分店:
📌天后-天后银幕街15-17A2B铺
大家来开长沙湾,都可以来试下呀!