2024-04-15
朋友话唔想食淀粉食物🫣几经波折就揾到呢间串烧居酒屋🍶😆主打多款肉类,海鲜,蔬菜类等串烧🍢仲提供多款酒类选择🍻我地唔经唔觉就叫左12款串烧🍢多啲人食仲可以试多啲款式🤤整体食物质素高且价格合理🙌烧日本豚肉肠拼盘🐷 + 烧鹌鹑蛋🥚分别有4款唔同豚肉肠点埋芥末酱一齐食好味😋平时好少见到有鹌鹑蛋串烧,因朋友仔想食就叫来试试,加入照烧汁及木鱼丝食落都几夹👍烧鸡泡鱼干🐟鸡泡鱼干烧得好出色💯,蘸上蛋黄酱好好味,用来送酒简直一流👍豚肉青提卷🐷 + 烧一口脆腐乳 + 川香肉碎烧茄子🍆薄切豚肉片包住青提果肉,咬落去嘴里有爆汁的感觉超好食😋,极力推荐👍原来是豆卜夹住腐乳咸香入味茄子表面舖满香辣的肉碎,啖啖香蒜及肉碎好惹味,第一次食烧茄子是已去除皮仲切开一件件,好贴心食起来好方便烧猪颈肉🐷表面焦脆带有微微炭烧香气黑松露芝士牛油焗杂菇🍄好多杂菇挂满芝士再捞入黑松露酱好邪恶😈,可惜底部芝士凝结得好快,食到尾觉得偏咸左啲烧黑豚芝士五花腩🐷烧五花腩肥瘦相间,上面再舖满一层芝士,但相对味道比较普通川烧豆腐🧆豆腐外层炸到黄金香脆,入面豆腐口感嫩滑,表面洒上大量木鱼丝,配上豆瓣酱,有啲似食紧臭豆腐的感觉🤤川香海蜇头伴青瓜🥒海
几经波折就揾到呢间串烧居酒屋🍶😆
主打多款肉类,海鲜,蔬菜类等串烧🍢
仲提供多款酒类选择🍻
我地唔经唔觉就叫左12款串烧🍢
多啲人食仲可以试多啲款式🤤
整体食物质素高且价格合理🙌
烧日本豚肉肠拼盘🐷 + 烧鹌鹑蛋🥚
分别有4款唔同豚肉肠点埋芥末酱一齐食好味😋
烧鸡泡鱼干🐟
鸡泡鱼干烧得好出色💯,蘸上蛋黄酱好好味,用来送酒简直一流👍
豚肉青提卷🐷 + 烧一口脆腐乳 + 川香肉碎烧茄子🍆
原来是豆卜夹住腐乳咸香入味
烧猪颈肉🐷
表面焦脆带有微微炭烧香气
黑松露芝士牛油焗杂菇🍄
烧黑豚芝士五花腩🐷
烧五花腩肥瘦相间,上面再舖满一层芝士,但相对味道比较普通
川烧豆腐🧆
川香海蜇头伴青瓜🥒
海蜇爽口弹牙,平时唔太钟意食青瓜,但配上麻辣汁可减低草青味,香辣又惹味😋
炸麻辣鸡软骨🐔
鸡软骨洒上麻辣粉调味,食到麻的味道,越食越惹味又有嚼劲,而且份量都唔少
柚子柠檬酒(杯) 🍸
果香味好浓带有柚子的清新香气,容易入口
青柠荔枝梳打🍹
食串烧饮返杯清香荔枝梳打解腻一下,仲可以食埋4粒荔枝果肉好满足🥰
青柠话梅梳打🍹
有4粒话梅加入梳打水,饮落酸酸甜甜好好饮,消滞解腻