2023-06-17
心念念嘅牛骨髓饭! 果然邪恶级好食🤤呢间韩式扒房开系大馆附近 行黑色型格风😆佢地认真到有风干柜✨自制熟成牛 仲要自家调制made in hk烧酒🥃同酒味雪糕🍦满足埋我酒鬼的心🤣🙈最重要侍应会帮我地烧埋肉 专为懒人而设🤪赞一赞侍应们对食材清晰了解 每样野食都会仔细介绍🐮Beef Tartare ($280)用左封门柳 肉味比平时食嘅tartare重 加埋白松露油 现刨Parmesan cheese 同蛋黄😆多重口感 入口软滑无筋 芝士味亦好浓🌟🥘Beef rice ($480)个个都话必食🤩店员即场落牛骨髓炒🔥饭底预先用牛肉汤焗 加埋日本炸蒜 牛肉粒 每啖满满油香 同牛嘅精华 无可能唔好食啰🤤索满汁嘅饭几烟韧 仲有饭焦🌟JJJ Premium Butcher’s Cuts ($580 / pp)个set有4款牛: Dry aged Ribeye, 2 x chef selected USDA Prime Cuts, House Marinated GalbiUSDA Prime 45 Days Dry Aged Ribeye自家熟成USDA厚切肉眼 肉味出而油香适中2 Chef Sele
自家熟成USDA厚切肉眼 肉味出而油香适中
2 Chef Selected USDA Prime Cuts
呢两款肉味最浓郁 medium rare粉嫩好食😋口感似hanger/skirt steak 软嫩带有咬劲
牛肋骨用左柚子酱油腌 食落微甜 肉质又好软绵juicy 不错吃
劲大旧😳来自济洲嘅猪五花肉 可以配传统大酱同包生菜食 另一种秘制海鲜酱仲特别 好似浓郁版虾酱 又夹架啵~
米酒味gelato 好creamy 奶味香浓 神奇地可以解腻😆
🍨Ginseng ice cream ($80)
印象好深刻 因为人参味好重🤣甘甘地
自家调制嘅soju易入口 唔会好高% 几岩女仔饮