2024-08-12 184 浏览
晚上想饮茶🫖就同阿妈嚟咗呢间试试,留意到系餐厅是自家制品牌,点心现场即点即做,觉得出品应该唔错。另外餐厅个师傅系日本东京富丽华多年,系香港都系多间米芝莲酒店及大型连锁酒楼集团做主管,点样都要嚟食下打卡。🥣虫草花螺片炖鸡汤 $48汤水清甜,用料都好丰富,随便一匙羹都系料,而且调味刚刚好,不会觉得太咸,好赞😋🥣川弓白芷天麻炖斑骨汤 $58平时好少系屋企煲补汤,天麻呢料嘅汤都少饮,难得见到餐汤有提供,肯定要试试。药材煲的好出味,用料好足,可以吃到好多肉骨,👍🏻鲍鱼北菇烧卖皇 $42饮茶点可以少咗烧卖,而且有鲍鱼啊😍鲍鱼好饱满,烧卖几乎全部都系虾肉,好鲜美黑椒酱皇金钱肚 $32金钱肚都系饮茶必嗌,处理的好干净而且酱汁好入味,推荐🦑椒盐鱿鱼须 $138新鲜炸起,非常酥脆,而且表面嘅酥皮不会太厚,鱿鱼都食的出系新鲜嘅,好惹味🍲沙茶安格斯牛肉粉丝煲 $138新鲜出炉,端上桌嘅时候仲系热辣辣冒紧蒸汽。牛肉好入味,而且一啲都唔柴。粉丝舖系底,仲有金针菇等配料,可以捞埋酱汁一齐食😋

🥣虫草花螺片炖鸡汤 $48

🥣川弓白芷天麻炖斑骨汤 $58

鲍鱼北菇烧卖皇 $42

黑椒酱皇金钱肚 $32
金钱肚都系饮茶必嗌,处理的好干净而且酱汁好入味,推荐

🦑椒盐鱿鱼须 $138

🍲沙茶安格斯牛肉粉丝煲 $138