2015-01-17
呢度book枱只系得两个时间, 一系六点, 一系八点, 我地book咗六点, 但未够六点去到, 已经企满人, 但佢未比人入住, 因为briefing紧d员工, 不过你要先报到, 一到六点, 佢就会叫人入去..........未入去之前, 见到门口有个窗口位, 入面系烧乳猪的地方, 你可以睇住师傅烧猪, 但又唔会好劲炭味~开头谂住全部人一齐六点入去叫𩠌, 会等好耐, 但都比想像中快, 一味食到一半, 另一味又上枱, 当然最快就系烧孔猪啦~ 因为招牌菜, 一定不停系咁烧~ 前菜有花生同云耳, 都几好味~ 烧乳猪个皮好脆, 烧得几靓, 唔会有部份变焦炭, 都唔算太肥, 但都有一层肥膏连住块皮, 想刮走层肥膏, 但一刮块皮就烂, 因为实在太脆, 如果要比, 佢呢度个烧乳猪好食过季X红~ 上汤浸菜心上汤腥腥地, 可能我试果阵冻咗挂? 而且D菜心有沙, 麻麻地 糖醋骨用锡纸包住, 唔知系咪因为之前放响焗炉入面keep warm呢? 佢个骨唔同平时切法, 平时果d系顺住条骨直条切, 佢系反方面, 一齐切埋条骨, 所以每一旧都有3-4旧短骨仔, 咁反而仲易食, 而且味道酸酸甜甜, 唔错~ 卤水
前菜 有花生同云耳, 都几好味~
烧乳猪
上汤浸菜心
糖醋骨
卤水乳鸽
面酱蒸鱼头
瑶柱蛋白炒饭
红豆沙
虽然果晚系星期六, 但其实除咗六点果转多人d外, 八点果转都好似唔多人, 因为我地食到差不多八点, 都未见有人等位, 而且仲有吉枱tim~