2017-09-04 2163 浏览
九号水产原来系黄埔开左一段时间,但系完全都无发现到!可能系facebook无咩人提,宣传又唔多,所以无人留意到。九号水产距离黄埔地铁站都唔系非常远,大概步行五至八分钟就到达。九号水产内有几间日本餐厅,海鲜档,中餐厅等。我地一家人最后就选择于海福楼用膳!晚饭时间餐厅用膳既人都唔多,唔使排队等位就已经可以入座。餐厅装修都十分优雅简洁干净,比起系鲤鱼门海鲜坊食海鲜嘅环境好。因为食嘅人数唔系好多所以都系拣咗两款海鲜比餐厅煮。海鲜价$300或以下,餐厅会收最低$100代煮燃油费,高过$300就再按比例收费。听屋企人讲喺呢度拣嘅海鲜价钱同街市买差唔多,所以都几抵架!多人食都会买条鱼蒸下!拣咗八条蛏子每条$20再加餐厅代煮燃料费$100!一碟新鲜甜肥美又够火喉既豉椒炒蛏子成为$260!系九号水产真系即睇即拣即刻煮!除左蛏子,我地仲拣左带子!每只带子海鲜价都只系$10!实在太抵食!经理推介蒜蓉粉丝蒸最好食可能蒸得耐左少少,带子变硬左,整体来讲都唔错除左海鲜,仲叫左几款小菜试下!另一推荐虫草花杞子百合浸豆比较清淡,豆腐又滑,小朋友都食得!对餐厅服务及食物印象都唔错,下次会再去食但问过包房都系得十几至二十

豉椒炒蛏子

可能蒸得耐左少少,带子变硬左,整体来讲都唔错

蒜蓉粉丝蒸带子

除左海鲜,仲叫左几款小菜试下!另一推荐虫草花杞子百合浸豆
比较清淡,豆腐又滑,小朋友都食得!
虫草花杞子百合浸豆

对餐厅服务及食物印象都唔错,下次会再去食
但问过包房都系得十几至二十人既人房,如果设有private细房会更加好
2017-09-03
豉椒炒蛏子