2017-01-01 360 浏览
餐饮要杯即磨咖啡,落糖后饮入口已尝到好重的苦涩味,正宗平价茶餐厅嘅捷荣预冲咖啡!然后发生以下事件向服务员讲杯咖啡有苦味,然后服务员拎杯入去,厨房净系加淡奶无冲过杯新,我试多次都系有苦涩味,就同服务员讲,问题出系咖啡,加几多淡奶都无用。我要求服务员可否冲杯新,因为眼前呢杯净得苦味同好重淡奶味,根本无饮即磨咖啡嘅感觉,点知服务员拎走,但好快又拎一杯出黎,话系「新」整嘅,我一睇... 竟然仲系头先𠮶杯,佢只系将面头啲奶倒左,杯里面得返4/5杯份量,而且杯边仲有饮过嘅迹,我指住啲迹同佢地讲出问题,因为我张枱系开放式厨房前,厨房就开始发烂讲:「我地啲咖啡系咁,你觉得有问题系你问题,我地无问题....」讲左好多烂仔会讲嘅说话,言下之意就系佢一觉得无问题,一定唔会冲过杯俾你!!!!OK 你咁讲明白晒,我虽然住系呢间餐厅隔离,但我都唔会再帮衬。今日系元旦,2017第1日就第1餐就食到一肚气。

今日系元旦,2017第1日就第1餐就食到一肚气。
2017-01-01